enviar enllaš d´┐Żaquesta pÓgina.   versió per imprimir

La Fundaciˇ Pro-PenedÚs reforša el pla estratŔgic

Dilluns 14/01/2013

El President de la UEA, Ramon Felip, va participar en la reunió ordinària del Patronat Pro-Penedès que va aprovar el Pla d´actuació per l´any 2013 amb la sostenibilitat, el turisme i l´estació de regionals com a principals objectius.

El passat dilluns es va celebrar a Sant Sadurní la reunió ordinària del Patronat de la Fundació Pro-Penedès, que va aprovar el Pla d´┐ŻActuació i el Pressupost per aquest any 2013. A la trobada, presidida per l´┐ŻAlcalde de Vilafranca i amb l´┐Żassistència dels Vice-presidents (el President del Consell Comarcal i l´┐ŻAlcalde de Sant Sadurní) hi va participar per primera vegada el President de la Unió Empresarial de l´┐ŻAnoia, Sr. Ramon Felip, que juntament amb els representants de l´┐ŻADEG, UEP i Associació Vinícola Catalana – UVIPE, representen el sector empresarial de l´┐ŻÀmbit Penedès. Així mateix hi havia una representació sindical del territori, de les tres organitzacions agràries més representatives, així com de la D.O. Penedès, l´┐ŻAcadèmia de Tastavins, el Consorci de Turisme, l´┐ŻInstitut d´┐ŻEstudis Penedesencs i altres representants institucionals.

La Fundació reclamarà a la Generalitat, ara que ha acabat el procés electoral, el desplegament de l´┐ŻAmbit Penedès , que ja ha cobert el tràmit administratiu, alhora que potenciarà un seguit de programes socials d´┐Żinserció de persones amb diverses dificultats com el programa Inserim, en col·laboració amb l´┐Ż Ajuntament de Vilafranca , l´┐ŻAssociació Entrem-hi i la Caixa, així com continuarà el programa Prodomicili d´┐Żexpedició de xecs – servei junt amb els Ajuntaments de l´┐ŻAlt Penedès i de xecs – transport amb l´┐ŻAssociació Ampert.

En quant al desenvolupament del Pla Estratègic del Penedès, es va acordar potenciar el debat i les resolucions al voltant d´┐Żalguns temes clau durant el proper trimestre. Per una banda, i donat que la sostenibilitat és l´┐Żelement vertebrador del model territorial subjacent en el Pla, ja que és necessària per salvaguardar el medi, mantenir el paisatge i estalviar recursos i diners en energia, es va donar el vist-i-plau a continuar els treballs de les comissions tècniques sobre el model energètic i d´┐Żús del medi, en base a un document sobre el “Penedès, Territori Sostenible i Eficient”, elaborat per l´┐ŻEstudi Ramon Folch. Així mateix , es prioritzarà l´┐Żimpuls als diversos tipus de turisme en el conjunt del territori (platja, enoturisme, turisme cultural, turisme d´┐Żinterior,...), organitzant una Taula sobre el tema amb els Alcaldes de les 4 capitals comarcals i treballant els 4 territoris en un programa de turisme compromès, en col·laboració amb el Servei d´┐ŻOcupació de Catalunya amb finançament de la Unió Europea.

En infrastructures, es va acordar impulsar el treball necessari per que el territori aprofiti el pas de la línia ferroviària d´┐Żample europeu, de manera que es pugui tenir una estació de regionals d´┐Żaltes prestacions, que la situï a 15 minuts de Barcelona i pugui accedir al corredor mediterrani i, eventualment o amb transbord, als trens AVE, com un dels revulsius econòmics del territori i de facilitació de la mobilitat. Aquest treball ha d´┐Żanar acompanyat de l´┐Żexigència de millora dels serveis ferroviaris de rodalies a totes les comarques penedesenques, que és el que utilitza la major part de la ciutadania. En aquest mateix apartat es va expressar l´┐Żexigència de l´┐Żarribada de la fibra òptica a tot el teixit de zones industrials i de nuclis urbans, ja que en molts d´┐Żells i dispersos pel territori, hi ha empreses agràries o d´┐Żaltra tipus que serien més competitives.

En quan al punt del Pla relatiu a disposar d´┐Żuna oferta d´┐Żestudis superiors, es va acordar donar tot el suport al projecte d´┐ŻEscola de gestió del sector vinícola, ESCAVI, que impulsen diversos membres del Patronat de la Fundació. En l´┐Żàmbit cultural, es va tenir coneixement de la tasca feta per l´┐ŻInstitut d´┐ŻEstudis Penedesencs d´┐Żimpuls d´┐Żun Llibre Blanc de la Cultura al Penedès , que s´┐Żhi donarà suport des del Pla Estratègic.

enviar enllaš d´┐Żaquesta pÓgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Uniˇ Empresarial de l┤Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92