enviar enllaš d´┐Żaquesta pÓgina.   versió per imprimir

Les patronals Uniˇ Empresarial de l´┐ŻAnoia i Cecot signen un conveni de colĽlaboraciˇ per difondre la Reempresa

  • L´┐Żacord entre UEA i el Centre de Reempresa de Catalunya impulsat per la Cecot, facilitarà que les empreses i emprenedors de la UEA puguin rebre assessorament tant empresaris que cedeixen el seu negoci com els emprenedors disposats a donar-los-hi continuïtat.

  • El Centre de Reempresa de Catalunya s´┐Żestà consolidant com una eina efectiva per evitar el tancament d´┐Żempreses i està desenvolupant una estratègia de màxima expansió a Catalunya del 2012 - 2015.

El president de la Cecot, Antoni Abad , i el president d´┐ŻUEA, Ramon Felip , han signat un acord de col·laboració per fer arribar el servei de Reempresa a les empreses i emprenedors que la UEA té a la comarca de l´┐ŻAnoia.

La UEA aposta pel foment de l´┐Żesperit emprenedor com a generador d´┐Żocupació, el foment de la competitivitat,la innovació i la cohesió social.

Tant la UEA, com la patronal Cecot, consideren que el Centre de Reempresa de Catalunya, que permet posar en contacte cedents i reemprenedors, és un mecanisme adequat per fomentar el creixement econòmic i disposa d´┐Żinstruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés. L´┐Żacord és un pas més cap a la consecució d´┐Żestructurar un mercat per la compra-venda d´empreses a Catalunya.

De fet, les més reputades economies del nostre entorn, han apostat fermament per un treball de col·laboració interinstitucional per fomentar la Reempresa vista la seva capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació a costos sensiblement inferiors als de la creació, i a un risc molt inferior.

A partir d´┐Żaquest mes de març, els emprenedors i empresaris de la UEA podran adreçar-se als diferents punts d´┐Żatenció del Centre de Reempresa on rebran assessorament tant els empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa com les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L´┐Żobjectiu és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d´┐Żempreses com a via de creixement d´┐Żactivitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d´┐Żocupació.

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tant important com la creació d´┐Żempreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un nou model d´┐Żemprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d´┐Żuna companyia ja existent.

L´┐Żacord d´┐Żavui significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d´┐Żun model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d´┐Żempreses durant el temps d´┐Żexecució del programa a la província de Barcelona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s´ha demostrat en l´últim any de projecte. En aquest context, s´┐Żoferirà assessorament i s´┐Żimpartirà formació per a tots dos col·lectius, cedents d´┐Żempresa i reemprenedors, sobre les característiques dels processos de compra-venda d´┐Żempreses i l´┐Żelaboració d´┐Żun Pla de Reempresa o de cessió .

Així mateix, el projecte Reempresa es complementa amb dues guies informatives –una enfocada als empresaris i l´┐Żaltra per als emprenedors- i un portal web ( www.reempresa.org ) que recull tota la informació sobre el procés de traspàs, que permet sol·licitar assessorament i que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l´┐Żoferta i demanda d´┐Żempreses.

Aquesta és una aposta per promoure un mercat que, tot i els reptes actuals derivats de la situació de crisi, segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de la ciutat .

Vuitanta-una reempreses d´┐Żèxit amb una inversió total de prop més de 4.400.000€

El Centre de Reempresa de Catalunya ha aconseguit tancar des de finals de l´┐Żany 2011 un total de 81 casos de reempreses que han suposat una inversió total de prop més de 4.400.000€ i que es distribueixen, per sectors de la manera següent: 33% de reempreses d´┐Żèxit en el sector comerç ; 11% a reempreses d´┐Żindústria ; 31% pertany al sector serveis i un 25% de la inversió de les reempreses d´┐Żèxit pertany al sector de l´hostaleria .

La distribució territorial d´┐Żaquestes reempreses amb èxit és un 76% de la província de Barcelona , un 10% de la província de Lleida , un 8% pertanyen a la província de Girona i un 6% a la província de Tarragona .

És evident que tota economia dinàmica i innovadora provoca una mortaldat corrent i habitual d´┐Żempreses per gestió deficient, pèrdua de mercats, problemes personals, discrepàncies societàries, obsolescències diverses o per no tenir successió. Moltes empreses fracassen en la seva trajectòria, no per falta de viabilitat econòmica, sinó perquè no es pensa en la seva transmissió com una alternativa de continuïtat. I així ho demostra el 24% dels casos d´┐Żempreses cedents que s´┐Żhan adreçat al Centre de Reempresa de Catalunya, que ho han fet per jubilació del cedent. En el 31% dels casos el motiu és el canvi de negoci del cedent i en el 11% el canvi de domicili . Altres motius per cedir l´┐Żempresa són la impossibilitat de portar el negoci (19%), la malaltia (10%) o les desavinences amb els socis (2%).

Firma conveni Reempresa

enviar enllaš d´┐Żaquesta pÓgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Uniˇ Empresarial de l┤Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92