Arriben els “Dijous Circulars”, un cicle de sessions exclusives per apropar l’economia circular a l’empresa

02.02.2022

La comissió d’economia circular de la Unió Empresarial de l’Anoia -grup que aglutina empreses de diversos sectors econòmics, experts en el medi ambient, gestors ambientals, i la universitat- prepara un nou cicle de sessions exclusives per a l’àmbit empresarial.

Sota el títol de “Dijous Circulars”, aquest cicle permetrà que les empreses coneguin de més a prop quines pràctiques adoptar o com innovar i realitzar una estratègia més circular, a través de diversos àmbits de l’economia circular com l’ecoinnovació, l’ecodisseny, entre altres.

La primera ponència tindrà lloc el proper dijous dia 10 de febrer a càrrec de Joan Vila Simon, empresari del sector industrial paper, conferenciant acadèmic, columnista i escriptor. Vila Simon és enginyer i expert en medi ambient i economia circular, i director executiu de l’empresa LC Paper 1881 S.A. A través del “Webinar: Economia del canvi climàtic”, Vila Simon reflexionarà sobre l’actualitat de l’economia circular, a través d’una plataforma virtual, de 09.30h a 11h.

La segona jornada porta com a títol “Tendències i reptes del packaging en l’alimentació”. Aquesta conferència exposarà que els nous materials, sostenibles, biodegradables i ecològics, són un repte per a les empreses del packaging i de l’alimentació. A més, es comptarà amb dos experts en aquesta àrea que explicaran l’evolució i transformació del packaging alimentari en els darrers anys, així com els nous materials; i per finalitzar, hi haurà una taula rodona formada per dos casos d’èxit d’empreses que estan fent aquesta aposta i que són referents en el sector. Aquesta jornada tindrà lloc el proper dijous dia 17 de febrer, de 09.30h a 11.30h, a la seu de la Unió Empresarial de l’Anoia (Carretera de Manresa, 131 d’Igualada).

La tercera i última jornada dels “Dijous Circulars” es desenvoluparà de la mà d’Alba Cabañas, experta ecoinnovació i economia circular, assessora en estratègies de sostenibilitat a diverses institucions, entre les que destaca l’Agenda 2030 i en IESE Business School, i és membre de Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat. La jornada de Cabañas porta el títol “Ecoinnovació com a nou paradigma”, on l’experta farà una reflexió sobre l’ecoinnovació i la sostenibilitat, dos conceptes que estan relacionats i formen part de l’actualitat de les empreses. Aquesta sessió tindrà lloc el dijous 24 de febrer, de 09.30h a 11.30h, a la seu de la UEA.

Aquestes tres sessions són exclusives i les inscripcions poden formalitzar-se a través del web de la UEA: www.uea.cat o economiacircular@uea.cat

Economia circular: el canvi i nou paradigma necessari per seguir avançant

Aquesta comissió va néixer a finals del 2017 amb l’objectiu d’acompanyar a les empreses associades a l’entitat cap a aquest nou paradigma, més incipient que mai, degut a l’emergència climàtica i l’escassetat de recursos.

Des d’aleshores, s’han desenvolupat diverses accions, jornades, sessions formatives i programes per assessorar a les empreses en aquest sentit, com per exemple, el programa UEA Economia Circular. Aquest programa que subvencionat per l’Agència de Residus de Catalunya, enguany realitza la seva tercera edició i es basa en un projecte d’assessorament tècnic gratuït a través de visites individuals per detectar oportunitats i servei d’acompanyament i assessorament innovadors.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.