La Fundació de la Unió Empresarial de l’Anoia (Fundació UEA) i el Consell Social de la Universitat de Lleida han signat un acord de col·laboració per tal d’unir esforços amb els objectius de promoure la formació a l’Anoia, l’orientació dels joves i la retenció del talent al territori.
A través d’aquesta signatura, ambdues institucions reconeixen la importància del vincle entre la Universitat i els joves com a clau per al desenvolupament econòmic pel territori. Una relació bidireccional important pel coneixement i la millora competitiva dels joves i el seu talent.
Connexió entre talent i empresa
Dins d’aquesta col·laboració ja s’han desenvolupat diverses accions durant aquest curs acadèmic 2022-2023 per tal de donar a conèixer el teixit empresarial de la comarca, les professions que s’hi poden exercir, el dia a dia de les empreses i els seus professionals. Un d’ells, que també tindrà continuïtat en aquest proper curs acadèmic, va ser una jornada en el marc del projecte “Les Professions de Futur”, que es va basar en una taula rodona que va comptar amb la participació d’empreses de diversos sectors relacionats amb alguns dels estudis que es cursen al Campus Universitari Igualada-UdL (tic, química i enginyeria) i que va comptar amb la participació de tres empreses anoienques: Quimser, Cubus Games i Ecopime Projects.
Un dels altres projectes que es desenvoluparà durant aquest proper curs 2023-2024 és el “Prepara’t Jove”, un acte que permetrà promoure la reflexió dels joves sobre el seu futur professionals, ajudant-los perquè analitzin les seves preferències, interessos, vocacions, motivacions i la seva projecció en el mercat laboral, en el món de l’empresa i l’emprenedoria, així com donar visibilitat a l’oferta formativa.
Més informació
Fundació UEA
La Fundació Unió Empresarial de l’Anoia té per objecte contribuir a promoure el suport del teixit econòmic i empresarial del territori, i la contribució a la millora social de les persones que hi conviuen a través del desenvolupament de projectes i accions que aconsegueixin maximitzar les possibilitats d’inserció laboral de les persones, el foment de l’autoocupació, la retenció del talent i el manteniment dels negocis.
Consell Social-UdL
El Consell Social de la Universitat de Lleida és un òrgan de participació de la societat en la universitat. Les funcions prioritàries del Consell Social, que deriven de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d’universitats de Catalunya, es centren en la gestió econòmica, pressupostària i patrimonial i en l’àmbit de la programació i gestió universitària, col·laborant amb l’equip rectoral en la definició dels criteris i les prioritats estratègiques. El Consell Social es caracteritza addicionalment pel seu fort compromís social i el seu esperit de col·laboració, que busca el reforçament dels vincles entre la Universitat i la societat civil, el sector públic i el teixit productiu. D’una banda, el Consell Social amplifica les activitats dutes a terme per la Universitat i fa de vincle amb les institucions de govern que prenen les decisions que l’afecten. De l’altra, vehicula a la comunitat universitària, les necessitats, demandes i preocupacions de la societat.