Les Professions del Futur, el projecte de la UEA a les escoles, segueix amb èxit

13.02.2019

Apropar la realitat i l’entorn empresarial a les escoles i instituts de l’Anoia és l’objectiu principal de Les Professions del Futur, un dels projectes socials i alhora educatius que impulsa la Unió Empresarial de l’Anoia durant el curs escolar.

A través de visites d’empresaris a les aules, els i les alumnes aprenen de primera mà quin teixit industrial i empresarial hi ha a la comarca. D’aquesta manera, els més joves començaran a apreciar-lo i valorar-lo.

En l’actualitat, s’està realitzant la tercera edició. Aquest segon trimestre escolar, l’Escola Pia d’Igualada acollirà quatre sessions dirigides als i les alumnes de 4t d’ESO relacionades en competències de talent. Fins ara, ha comptat amb l’assistència de Moisès Bargués, formador i director de SATI Formació, empresa especialitzada en formació a mida i coaching empresarial i Laura Ravés, coach i fundadora de l’empresa HiHapiness. Properament, s’impartiran dues més al mateix centre educatiu.

D’altra banda, el proper 6 de març, l’IES Milà i Fontanals d’Igualada acollirà una altra píndola informativa impartida per Francesc Pua, gerent de Servisimó; i el proper 20 de març, l’Institut Joan Segura i Valls de Santa Coloma de Queralt, serà escenari d’una altra sessió de Les Professions del Futur, aquest cop, a càrrec de l’enginyer i escriptor, Màrius Mollà.

Bona rebuda i col·laboració de les empreses

Aquest projecte ha estat molt ben rebut al teixit empresarial de la comarca. Més d’una cinquantena d’empreses anoienques s’han posat en contacte amb l’entitat, disposades a col·laborar amb aquest projecte social i oferint-se com a voluntàries per explicar als centres educatius què fa la seva empresa.

Programa obert a tots els centres educatius i formatius de la comarca

El programa “Les professions del futur” durarà tot el curs 2018-2019 i és obert a tots els centres educatius i formatius d’arreu de la comarca de l’Anoia, i les escoles interessades poden inscriure’s o bé a través de la patronal anoienca (UEA) o a través del programa AIRE del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada. En l’actualitat, més de cinquanta empreses estan implicades en ensenyar el teixit industrial i empresarial als i les més joves de la comarca.

Aquest programa social segueix el full de ruta del II Fòrum Empresarial de l’Anoia -organitzat i realitzat per la UEA- i on va quedar palesa la necessitat que l’educació, l’ensenyament i la formació tenen molt a dir per generar talent a la comarca i alhora, retenir-lo. Com? Apostant pels treballadors del futur, els joves. Aquesta és una de les conclusions publicades al document II Empresa i Progrés, Talent Capital Anoia -emès i presentat en aquest fòrum-, i on també va quedar demostrat a través de l’estudi que existeix un desconeixement de la realitat empresarial de la comarca, que les possibilitats de futur hi són, però la societat no és prou conscient de tot el que la comarca ofereix a nivell formatiu.

En aquest sentit, aquest projecte educatiu referma l’aposta de l’entitat empresarial en incrementar i millorar la relació contacte escola-empresa, un eix bàsic per aconseguir que l’evolució del sistema educatiu i el món empresarial i laboral a l’Anoia estiguin alineats en un avenç conjunt.

 

 

 

 

Altres notícies

TICAnoia renova el seu acord de vinculació amb la UEA

TICAnoia renova el seu acord de vinculació amb la UEA

TICAnoia renova l’acord de col·laboració i vinculació amb la UEA amb l’objectiu de continuar formant part de l’associació empresarial multisectorial d'àmbit comarcal que actua com a punt de trobada natural de l'empresariat de l'Anoia i promoure, mitjançant accions...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.