Neix la iniciativa RMOU, un projecte social d’economia circular que connecta el món empresarial i les escoles

22.02.2023

La Unió Empresarial de l’Anoia i la Fundació UEA, conjuntament amb un grup de docents han treballat amb el CRP de l’Anoia -Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia- amb l’objectiu principal de dissenyar i posar en pràctica una acció que pugui aportar actuacions al que es proposa a l’Agenda 20230 de l’Organització de les Nacions Unides per al desenvolupament sostenible.

Es tracta de la iniciativa RMOU, un projecte que permetrà la reutilització d’excedents de les empreses per a projectes de finalitat social i pedagògica, beneficiant als centres educatius i formatius de la comarca per tal que també donin una segona vida d’aquests materials, incorporant-los als seus treballs creatius, treballs manuals i activitats diverses.

El RMOU, sota el paraigua del CRP de l’Anoia, la Unió Empresarial de l’Anoia i la Fundació UEA, estarà vehiculat pel Mercat d’Intercanvi de la UEA fent possible aquest projecte d’economia circular entre les empreses  i els centres educatius i formatius de la comarca de l’Anoia. Un projecte que beneficiarà ambdues parts, empreses i centres, col·laborant de forma conjunta, i contribuint a la reducció de residus i a la reutilització.

A més, això també permet promoure la creativitat amb economia circular i que escola i empresa estiguin connectats pel clima, i actuant com a actors claus per a avançar per a un món més sostenible.

Les empreses poden fer les aportacions al RMOU a www.economiacircular.uea.cat/mercat-dintercanvi. Alhora, el sistema els permetrà tenir traçabilitat dels materials lliurats i fer seguiment dels projectes i activitats que els centres hagin incorporat aquests materials cedits per a finalitats pedagògiques i educatives.

El material que es pot lliurar en aquest projecte pot ser divers: bosses, mostraris (tèxtil, confecció, arts gràfiques…), robes, retalls, estovalles, fils, botons, cintes, cordons, cremalleres, bobines, rollups desactualitzats, catàlegs, pancartes, pintures, pots i recipients de plàstic, filferros, caragols, claus, molles, piquetes, espirals d’enquadernació, clips, vinils, CDs…

L’economia circular i Responsabilitat Social Corporativa (RSC) són un repte i una realitat que actuen com a  eina clau per a l’avanç cap a la sostenibilitat. Per això, des de la Fundació UEA i des de la UEA com a entitat empresarial, sempre treballaran en projectes que incentivin i impliquin a les empreses amb la seva Responsabilitat Social Corporativa, ja que les farà més competitives i responsables amb l’entorn.

Fins al moment, s’han adherit 15 centres educatius de la comarca.  Per qualsevol dubte relacionat amb el projecte, podeu adreçar-vos a la Fundació UEA a través del següent correu electrònic: economiacircular@uea.cat

Altres notícies

TICAnoia renova el seu acord de vinculació amb la UEA

TICAnoia renova el seu acord de vinculació amb la UEA

TICAnoia renova l’acord de col·laboració i vinculació amb la UEA amb l’objectiu de continuar formant part de l’associació empresarial multisectorial d'àmbit comarcal que actua com a punt de trobada natural de l'empresariat de l'Anoia i promoure, mitjançant accions...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.